Print document
 1 of 1 
 
SAS-Ski Club Denmark
Klubtur til Sjusjøen – Norge 8.-11.Januar 2009
Så blev det dagen hvor vi endnu engang skulle på ski træningstur til Sjusjøen. Tidligt torsdag morgen fik vi plads
på SAS til Gardermoen. Endnu engang fik vi et ”herresving” op til Lillehammer – men vi kunne desværre ikke
komme af. Der var også 80 minus grader udenfor, så det var ikke en god ide. Vor ankomst var ellers lige
nervepirrende nok. Misser manglede sin kuffert og det havde vi vore anelser om. Check-in i CPH havde kvajet
sig. CPH var dog hurtige og kufferten kom kl.0940 – lige tidsnok til at Misser kunne få fat i den og spæne ned til
toget, som ville afgå kl.1010. 
Jeg havde i mellemtiden købt togbilletter til alle – så i og for sig var der ikke noget problem – andet end at vi
kunne se worst case scenario for os, hvis Misser pludselig skulle være uden sit langrendudstyr og personlige
udrustning.
Det værste var dog at i Missers kuffert befandt sig også vores middagsmad, til samme aften.
Den videre færd gik uden problemer. 2 timer med toget og direkte connextion til vor bus de sidste 20km, :45 min,
900 meter over havet, hvor vort logi befandt sig. Pragtfuldt vejr var det, med vid udsigt overalt. Minus 4-5
grader, 60 cm nysnø og silkeføre. Vi havde fourageret undervejs, så vi fik hurtigt klædt om og smurt vore ski. 
Vi lagde blødt ud med en lille tur på 10 km omkring Rømåsen – og vi nød alle det flotte vejr og solnedgangen.
Det var en flot oplevelse.
Det gav sved på panden og en frygtelig tørst. 
I vort budget havde vi kalkuleret med at foretage fælles indkøb og lave de 3 middage samlet. Så vi stormede Kiwi
markedet og lavede det første kulinariske storindkøb. 
Herefter var det med at komme hjem og tænde op i den store pejs, stille whisky og Jägermeister frem og slå
ørerne ud for den traditionelle Blue Hour.
Misser & undertegnede måtte til kødgryderne for de havde køkken tjansen. Efter megen køkkenfnis og whisky 
smagning serverede vi en dejlig ret bestående af helstegt kalkunfilets med rodfrugter – til dessert serverede vi 2
liter nougatis.
Fredag morgen stod vi op til et fantastisk vejr med solskin.
Alle løjper var nyopkørte så det gik bare derud af imod Midtfjellet og Gjestbudsåsen rundt. Solen skinnede flot
og vi kom velbeholdne hjem til en dejlig frokost. Om eftermiddagen tog vi op i fjellet på den klassiske Trening
10-løjpe. Igen en flot solnedgang og igen silkeføre til Blå voks i de flotte spor.
Jacob & Emil var køkkenskrivere til helstegt Lammekølle med dejlige ovenstegte kartofler og gulerødder. Dejlig
sovs til. Til slut svælgede vi i et flot ostebord med vindruer. Der manglede ikke noget. 
Det forsvandt bare. 5 skistave.
Lørdag endnu en flot dag sol fra en sky clear himmel. Vi droppede Lillehammer og var enige om at splitte os i
to hold. Anette & Ellen ville gå deres egen tur og det blev tre-kantløjpen til Norreseter (15 km) med stop hos
Peter for ”optankning”. Vi andre tog også via Noreseter og efter stop hos Peter – hvor vi fik saft, chokolade og
vafler gik turen imod Fjelldokka. En fantastisk tur i det flotte vejr. Halvvejs op ad Neverfjell med vid udsigt over
fjellverdenen. Ved Fjelldokka vendte vi snuden hjemad og kunne nu føle lidt af den medvind, som vi havde nydt
godt af. Det blev en kold affære hvis vi ikke holdt et vist tempo. Vi nåede sent hjem til frokost – så det var kun
Anette, Ellen, Jacob & Emil, som var friske på en eftermiddagstur. Efter Kiwi indkøb blev der skruet op for fuld
drøn på saunaen og pigerne var ved at ”svede væk”.
Sidste aften stod menuen på laks a’la Sjusjøen – komponeret af Pia & Mai-Britt.
Dejlig frugtsalat til dessert ……….igen til 5 skistave!! 
Søndag vågnede vi op til tåget vejr. Vi havde dog besluttet at tage på en ”lille” ski-tur på en 8-10 km. Det gik
fint, men vi kunne godt mærke at vejret var slået helt om. Temperaturen var slået helt om. 
Efter en dejlig frokost pakkede vi sammen og gjorde rent. Jeg havde om morgenen foretaget internet check-in for
alle, så var det ude af verden. Hjemturen forløb helt uden problemer og vi var i CPH kl.1830.
Deltagere: Marianne & Knud Lykking Emil & Jacob Holm Ellen Hinrichsen Maj-Britt Hallin Ann-Maj
Hagberg – Anette Larsen
Referat Knud Lykking