SAS-Ski Club Denmark

 

                                         

                               Klubtur til Sjusjøen – Norge 17.-20.Januar 2008. 

 

 

Så blev det dagen hvor vi endnu engang skulle på ski træningstur til Sjusjøen. Tidligt torsdag morgen fik vi plads på SAS til Gardermoen. Efter et flot herresving nord om Lillehammer stillede vi omsider ”sutterne” på Gardermoen. Vi havde på forhånd kalkuleret med 1:30 times connection til vort tog til Lillehammer.

Den videre færd gik uden problemer. 2 timer med toget og så afsted til vor bus de sidste 20km op til Sjusjøen - 900 meter over havet. Overskyet vejr var det, med minus 2-3 grader, 120 cm snø og silkeføre. Vi havde fourageret undervejs, så vi fik hurtigt klædt om og smurt vore ski. Den klassiske tur op i Fjellet rundt på skovløjpen stod på eftermiddagens program. Det var dejligt at få rørt benene, eller skiene. Nogle af os for først gang i flere år.

Efterhånden var klokken blevet mange og mørket var ved at sænke sig og Blue Hour nærmede sig. Med ild i den store pejs og Aloe Ila eller frk. Nielsen i glasset og maven – bredte varmen sig hurtigt.

Inden vi satte os til aftensbordet nåede adskillige af os en tur i den dejlige sauna, med indlagte snebolde.

I vort budget var der kalkuleret med aftensmad og Ellen og Anette diskede op med dejlig gryderet med selleri-kartoffelmos og gemyse. Is-desserten var der rigeligt af. Middagen var helt sikkert til 5 skistave.

 

Fredag morgen vågnede vi op til let snøfald og ret så tåget vejr. Formiddagens tur skulle derfor helt klart gå til Noreseter med besøg hos Peter for varm saft etc. Ellen og Anette stod af her og vi andre (Marianne, Knud, Pia og Mai-Britt tog den store tre-kant skitur på 16 km, hvoraf de sidste 3 km er direkte op ad Birkebejner-løjpen til Sjusjøen. Det gav sved på panden. Jeg skulle hilse og sige at frokosten var vel undt. Vi var et par stykker som havde kræfter til at tage Rømåsen (8 km) rundt om eftermiddagen. Det var stadig silkeføre, og det var en meget fin tur med rigtigt godt skiløb. Pia skal jo løbe Tjejvasan, så det var også godt for hende at få noget skirytme ind i kroppen.

Eftermiddagens øvrige program var som vanligt: Pejsestund m/drinks og snacks, saunature.

Misser og undertegnede var køkkenskrivere til fiskelasagne af 3 kilo bækørred, som vi havde købt dagen før. Erik, vor fiskeexpert, viste os sit håndelag  og hvor nemt det var at rense og udbene en ørred.

 

Lørdag vågnede vi op til et rimeligt flot vejr, som efterhånden klarede helt op til at blive sky clear. Skiføret var stadig 2-3 minus og silkeføre. Vi tog den dejlige tur op ad Karl Johan til fjellet. I dag kunne vi så, modsat det tågede vejr fra dagen før, se hvor vi løb og det var en god ting. Der var faldet 30-40 cm snø om natten, så vi måtte korrigere vor tur hele turen. Vi fik da løbet 10-12 km og var hjemme i god tid til en velfortjent sildemad og ski skydning i fjernsynet.

Sidste aften stod menuen på laks a’la Sjusjøen – komponeret af Pia & Mai-Britt.

 

Søndag vågnede vi op til minus 4 grader og yderlige lidt nysnø, men det skønneste vejr med vindstille og 30 km sigt. Marianne, Knud, Pia og Mai-Britt nåede lige at komme ud og røre sig eet par timer før den stod på frokost og oprydning før busturen til Lillehammer. Hjemturen forløb helt uden problemer og vi var i CPH kl.1830.

 

Deltagere: Marianne & Knud Lykking – Ellen Hinrichsen – Maj-Britt Hallin – Ann-Maj Hagberg – Anette Larsen – Iben & Erik Dalsgaard

 

Billeder fra turen kan ses på Picasa webalbum:

http://picasaweb.google.dk/ruski4947/SASSkiClubTurTilSjusjEn?authkey=lRnIclDjUdM

Referat:

Knud Lykking