Hermed portræt fra WASC konkurrencen i Levi i arktisk Finland hvor jeg deltog den 13-18mar05. Arrangementer gik socialt rigtigt godt for det samlede Braathens, SAS No, Sv og Dk hold på 19deltagere og resultatmæssigt meget hæderligt.
Sas vandt Nordic samet.  Af 121 deltagere alpint hos mænd blev Mats Harstad/Sas No blev nr. 2, or Rune Erlandsen/ Braathens nr. 9 hos kombineret. (Jeg nr. 46 i GS og 76 i SL efter en mistet ski ved en port kollision). Af 66 deltagere hos pigerne alpint blev Kristin Klemetsen/Sas No nr. 19 samlet som bedste løber.
Se resultater: www.ski-iasf.com = International Airline Ski Federation

Ligeledes gik det godt ved den mindre fortræning i Porte i Gällivare i Nord Sverige 08-12mar05 som en Kaptajn fra NOVAIR, Mats Furskog – (MyTravel Charter) arrangerede i sin fødeby Dundret 120m syd for Kiruna.
 
En lang ankomstdag efter job den 08mar05 da Gällivare flyet med SWEDLINE fra Sto blev aflyst 30min før afgang på 3dag i træk pga "Teknik". Hvilket flere svenske piloter senere i Dundret kunne bekræfte reelt skyldtes pilot flugt fra firmaet.
Jeg var dog heldig og fik det sidste jump-seat med SK til Kiruna, og en dyr nat taxi til Dundret efterfølgende. Alt i alt en god beslutning for Swedline blev også annulleret de følgende 3 dage, mens jeg løb Porte i Dundret.

Vi boede lige ud til bakkerne på Dundret skiresort ca 10km ovenfor Gällivare, og nød godt af Mats store kendskab til bjerget. Der var næsten ingen mennesker i løbet af ugen og rigtig gode sneforhold med nypræparerede hårde pister. Bjerget har ca 400 højdemeter og mange gode røde til sorte pister hvor Sveriges 2. Skikgymnasium udover i Åre holder til, og hvor landsholdet starter sæsontræningen. Indkvartering i nye, moderne og rummelige storhytter til 8-12personer. Der findes rimelige spise-, sauna og pool faciliteter centralt ved reception og skishop . I løbet af ugen kom der løbende flere nationaliteter fra andre selskaber, og skiløbet blev krydret med udflugt til Ishotellet i Kiruna og Isbar med Absolut vodka af gennemsigtige is glas samme sted. Tur i udendørs "hot-top" varmet ved store brænde kedler/sauna og rulle ture i powder sneen. Gode rensdyrsretter og godt skiløb også udenfor portene da vi fik en ½meter powder og havde ca min.15-20 c.
Dundret er en udmærket destination for en skitur tidligt i sæsonen.

Efter en flot bustur 4 på timer med i alt 22 deltagere til Levi Lørdag, ankom vi til en kold men flot og velfungerende "lilleby" Levi 150km nord for Polarcirklen. Søndag velkomst med flot åbnings arrangement i kulden fulgt af hyggeligt samvær hver aften hvor der var forskellige arrangementer på store natklubber. I Levi var der mange finner samtidig i starten af deres vinter peak. 

Socialt var det en genial SK tur/oplevelse, med godt sammenhold og samlet friløb i smågrupper og dinner efter konkurrencerne.  Forholdene kunne ikke være meget bedre med minus 19-25C, meget sne fra ugen før og ca 50-80cm løsne i løbet af opholdet. Sol det meste af tiden. De der ikke var skadet fysisk, for trætte eller havde for mange tømmermænd fik løbet nogle gode pudder hang og skov skiløb efter konkurrencerne mandag til onsdag. Efter "Funrace" med "champagne- og ølstafet på langrend og pulke kapløb" var der kulinariske fest i målområdet med mange landes national specialiter og ikke mindst alkoholiske drikke på sidstedagen torsdag. Gammel  Dansk og Varm gløgg fra SAS teamet var en klar vinder i minus 15-20c.  Afskedsmiddag torsdag nat med præmie uddeling og Julebal dagen før.

Afskedsmiddagen den sidste aften var meget munter og alle fik underholdt hinanden i rigtig god stemning, startende med det helt store byttegilde af "Giveaways". I alt deltog ca. 190 i konkurrencerne,  der var på perfekte pister med gode sneforhold og godt satte baner, og ca 350 deltog i arrangementet.                  

Alt i alt en god tur og en kæmpe oplevelse jeg helt sikker kan anbefale til andre Sk deltagere næste år i Schladming 5-10 marts 2006.

 

Mvh
Michael B Rasmussen