SAS-Ski Club Denmark

 

Klubtur til Sjusjøen – Norge 12.-15.Januar 2006.

 

 

 

 

 

 

Tidligt torsdag morgen stod 9 friske og forventningsfulde Skiløbere i Kastrup Lufthavn for at tage på den årlige tur til Norge. Bedst som vi troede at der var rigelig plads på morgenafgangen til Oslo, ja så blev vi meget klogere. På grund af teknik på A321 havde SAS indsat en MD80 i stedet for. Vi måtte så stå i den lange kø for stand by check in af alt vores habengut.

Vi kom dog alle til slut med flyet – så vi var nu på vej.

Vel ankommet til Gardermoen var det blot at få kontakt med vor charterbus – og det gik nemt via Bus skranken i ankomsthallen. Den 2-timer lange køretur op til Sjusjøen, forløb uden problemer. Efter at have fået udleveret nøglen til den store hytte kunne vi efter en hurtig fordeling af sengepladserne i de 3 soveværelser, sætte os til bords til en hurtig frokost.

Vejret var meget flot med sol og 5 graders frost. Der var ca. 50 cm og alle ville jo hurtigt ud på ski så udpakningen gik som lyn og torden.

Iben og Erik gik til Trond for at leje langrendsudstyr og snart var vi alle ude og prøve udstyret.

Der blev lagt stille ud med en lille tur langs med Sjusjøen, men det skulle hurtigt vise sig at det var lige netop der at der var mest knoklet og iset.

Om aftenen – den sædvanlige rutine med Blue Hour ved pejsen og efterfølgende sauna ture.

Middagen stod Anette og Ellen for – dejlig oksegryde med ris, og til dessert brændte figner.

Dette program blev gentaget alle dage --------  og vi løb ikke tør for whisky.

 

Både Fredag, Lørdag og søndag var vi alle på, mere eller mindre, lange skiture rundt omkring i Fjellverdenen – alt efter temperament og evner. Vejret var ikke med os, idet det alle dage var ret så tåget. Specielt turen til Noreseter 5 km fra Hytten var meget populær. Fuld drøn derover – ned ad bakke det meste af vejen. Tilbageturen er så til gengæld opad – og man får så varmen og i tilgift ”syre i arme og ben”.

Til trods for vejret og de specielle føreforhold – ja så lykkedes det os at finde netop den rette smøring til skiene. Nogle af pigerne fik prøvet det sidste nye i fæstesmøring, nemlig Strips. Jakob påsatte det på et par ski og pigerne var meget glade for dette tiltag. Vi andre måtte benytte os af de vel prøvede midler. I mit tilfælde blev det ”Rodes” gode gamle Chola klister, med Blå Super udenpå…!

Ann-Maj og Maj-Britt skal jo løbe både American Birkebejner og Tjejvasan, og de var med ude på nogle af de lange ture på 25km. Det blev nogle rigtig gode træningsdage for dem også.

 

Hjemturen søndag forløb helt uden problemer.

Deltagere: Marianne & Knud Lykking – Jacob Holm – Ellen Hinrichsen – Maj-Britt Hallin – Ann-Maj Hagberg – Iben & Erik Dalsgaard – Anette Larsen.

 

 

Referat Knud Lykking