TJEJVASAN

30 km

26-02-2005.

 

Dette års Vasalopps arrangementer holdt arrangørerne i stiv arm indtil den sidste uge før start. Sneen, det vigtigste element, lyste med sit fravær. Mange mennesker var blevet hyret til at transportere sne fra det nordlige Sverige for at få samlet tilstrækkeligt til en løjpe på 30 km (90km). Der blev desuden tilsat kunst sne produceret af store sne kanoner.

Overraskende, men alt dette blev mixed sammen, og resultatet blev en super god løjpe.

Til årets Tjejvasaløb var vi desværre kun to deltagere fra SAS Ski Club Denmark – Ann-Maj og jeg selv. Det var Ann-Majs fjortende og mit trettende løb.

Fredag den 25. februar tog vi en tur til Eldris. Vejret var perfekt -10 grader med sol og klar blå himmel.

Dagen for selve løbet lovede også godt med fint ski vejr. Ca. 8600 var tilmeldt til løbet. Ingen sne til træning i det meste af Sverige og en kraftig influenza havde gjort sit indhug, og der var kun ca. 6500 på startlinien. Løjpen fra Oxberg til Mora er efterhånden meget velkendt for os begge. Vi var lidt bekymrede for de andre deltagere (og os selv) på de bakker vi skulle ned af. Her var der næsten ingen sne. Udenfor løjpen var der kun ris fra tyttebær og stenlandskaber – men disciplinen var særdeles god. 

Efter cirka 3 timer ankom vi til Mora, og vi havde igen haft en god oplevelse på vores traditionelle dame løb. Håber vi til næste år ser flere fra klubben som har lyst at deltage.

 

Bedste ski hilsner

Maj-Britt

 

 

Vasaloppet

”Øppet Spår”

90 km

28- 02-2005

 

 

Mandag den 28. februar løb jeg for første gang Øppet Spår. Det viste sig at være et særdeles godt valg. ”Øppet spår” afvikles over 2 dage (søndag/mandag), og er mest et tilbud til motionister med mindre ambitioner end hver gang at prøve overgå sig selv og en tidligere tid. Mandag var vi ca. 5000 startende. Temperaturen var da -6 grader.

Da vi ankom til Sælen Kl. 6,15 begyndte det at sne og det havde vi ikke ønsket… Kl.  7,15 gik starten og et meget ”civiliseret selskab” satte næsen mod Mora. Den altid stygge bakke op til myrerne gik som en leg. Ingen panik med halve staver og ødelagte ski på grund af mas i bakken. Et minus var det selvfølgelig, at sneen kom ind i ansigtet med en isende vind, og den frøs til is på hat og briller. De første 20-25 km gik i strid modvind men skiene svigtede ikke…Senere op på dagen kom en bleg sol til syne, og det var bare herligt. Efter de første 60 km var Mora næsten lige om hjørnet.  Faktisk var de sidste 30 km de bedste, og om eftermiddagen var sneen bare perfekt. Bakkerne efter

Eldris var en sand fornøjelse.

Publikum i Mora er nok det mest trofaste som findes nord for Alperne… Glæden var stor da Ann-Maj og Ingvar fra SAS/ STO mødte mig ved målet. Det var den 22. gang jeg kom i mål efter

9 Vasalopp og 13 Tjejvasalopp.  Jeg ser allerede frem mod Øppet Spår år 2006 – forhåbentlig sammen med andre fra klubben.

 

Bedste ski hilsner

Fra Maj-Britt.